dinsdag 9 augustus 2011

Zwemmen!

Vanmiddag heb ik dochter en kleinzoon opgehaald, voor het eerst met m'n "nieuwe" autostoeltje in de auto, echt handig! We gingen zwemmen in Aquarena. Oma auto brrmm brrmm, mee? Heel erg leuk, zoveel als hij nu al begint te praten!

Eerst een poos in het golfslagbad, waar hij amper reageert op de golven, maar meest op de oranje lamp die dan als waarschuwing ronddraait, lol. Lekker spetteren, proberen hem te laten drijven, een paar keer helemaal koppie onder met mama samen. En toen we een mat te pakken kregen zat hij daarop, en kreeg ie de hoge glijbaan in het oog. Boven boven... Dat duurt nog wel een paar jaartjes voor ie daar op mag!

Als mama onder zijn mat door zwom, boog ie helemaal voorover om te zien waar ze nu ineens was, en helemaal verbaasd als ze ineens weer opdook, achter hem.

Daarna naar het peuterbadje toe, waar hij lekker zelf rond kan scharrelen. Er ligt daar erg veel speelgoed, waaronder ook drijfdingen waar je op zitten kunt: die heetten allemaal auto. Erop zitten was nog een beetje moeilijk voor Logan, want hij weegt te weinig om zo'n ding diep te laten liggen, en komt daardoor ook nog niet met zijn voetjes bij de grond. Gelukkig is er dan een oma die even voor wat extra gewicht zorgt ;-)

En toen... kreeg ie de kleine glijbaan in het oog. De trap kroop ie op, zoals ie ook thuis al zelf de trap op kruipt, met mama pal achter hem aan. Hij ging keurig bovenaan het glijbaantje zitten, oma pakte zijn armpjes vast en liet hem voorzichtig naar beneden glijden, dolle pret!

Maar de iets grotere kindjes liepen de trap op, terwijl ze de leuning vasthielden. Dat ging Logan dus nadoen, hoewel hij nog maar amper bij de leuning kon. Maar hij weet best dat mama of oma altijd vlakbij is om hem op te vangen ;-)

Toen hij gezien had dat grotere jongens op de buik van de glijbaan gingen, met het hoofd vooruit, moest hij dat ook! Zodra hij boven aan het trapje was ging ie nu niet meer zitten, maar liggen, op zijn buik. Oma een hand onder zijn kin en een armpje vast, zodat ie niet koppie onder kon gaan. Dat was echt schaterlachen :-D

Toen ie echt moe werd was het tijd om weer aan te kleden. Wij liepen naar de bank naast het peuterbadje waar we onze 3 badlakens hadden neergelegd... En die lagen er niet meer! We wisten 1000% zeker dat ze daar hoorden te liggen! Alles rondom het peuterbadje nagezocht, en toen verder zoeken door het hele zwembad heen, nergens...

We hebben het verteld aan een badjuf, die eerst in de kleedkamers ging zoeken, en toen tenslotte aankwam met 3 droge schone handdoeken van het zwembad, zodat we onszelf, en de dreumes, toch af konden drogen. Maar het is wel enorm balen, en dan nota bene bij een geheel afgesloten peuterbadje! Waar dus alleen ouders en grootouders zitten, met erg jonge kindjes bij zich.

Dochter wordt gebeld als onze handdoeken alsnog worden gevonden (een felgroene, een lichtblauwe en een witte), maar veel hoop hebben we daar niet op. Ook een idee als je handdoeken nodig bent: dan ga je ze gewoon maar jatten bij het peuterbadje in het zwembad !!!

4 opmerkingen:

 1. Nog maar eens herhalen op dezelfde weekdag en hetzelfde uur, maar dan met iemand die vanaf een afstandje de handdoeken in de gaten houdt. Waarschijnlijk 'meldt' de dief zich vanzelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja, met een dreumes bij je heb je met 2 vrouwen je handen wel vol joh... Maar zou idd een idee zijn. Hoewel er nu natuurlijk ook veel toeristen zijn, o.a. van camping Emmen pal naast het zwembad.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. er is net gebeld de blauwe en groene waren al gevonden de witte waren ze nog naar op zoek...

  feike haalt ze morgen na werk op hopen dat ze de jouwe ook gevonden hebben dan :O

  maar valt me mee dat ze de moeite nemen. ik had verwacht even netjes opschrijven en terwijl wij de deur uitlopen briefje weggooien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier nog nagekeken: die witte met zwarte tekst erop is hier, dus is het een effen witte (de lekkerste, dikker en groter dan die ik hier nog heb). Maar ze zoeken dus naar eentje met zwarte letters erop (idd van papa: Gehlmann, is vast een kraanbedrijf, lol). Maar die witte vinden ze dus nie omdat ik gezegd had: met zwarte tekst erop, en hij is effen...

  Idd keurig netjes ja, ik had ook niet gedacht dat ze er nog moeite voor gingen doen! Wat Gelkinghe zei: Volgende keer met 3 man zwemmen: 2 om op Logan te letten en eentje voor de handdoeken...

  BeantwoordenVerwijderen