maandag 2 juli 2012

Boten en Avontuur

Het jachthaventje tegenover de camping

En toen zag ik vanuit de verte iets wat op een naambordje leek....

Jarenlang lag onze boot hier, tot circa 2003/2004. Nu en dan werd er ook wel mee gevaren, naar Zoutkamp, of een rondje door Winsum heen. Maar de boot werd vooral gebruikt door Char en mij, als ons vakantieverblijf. Vooral als het hier in Drenthe erg warm weer werd, bivakkeerden we hier samen in de weekends en de schoolvakanties. 

Zoonlief verhuisde op z'n 17e al naar Den Haag, en hun vader was meestal weg voor z'n werk. Dit was echt ons plekje. We hadden hier ook onze eigen kano's liggen, en we maakten daar lange tochten mee. En zwemmen, zo vanaf de boot het diep in!

Zodoende kwam ik ook op Aduarderzijl, toen AnneRie me vroeg of ik hun caravan een weekje wilde gebruiken, en zo ja, waar ik die dan graag wilde hebben. Het was al 8 of 9 jaar geleden dat ik hier voor het laatst was, en nu geweldig om alles weer te zien, de favoriete plekjes weer te bezoeken, lekker rond te wandelen zoals we dat hier vroeger ook deden. Ik heb hier echt een geweldige week gehad!


En toen ik dichter bij dat bordje kwam: Jawel! Dat was het naambordje van onze boot, dat we hier zelf ooit neer gezet hebben, en wat een leuke verrassing dat het er nog steeds staat! Alsof er nog altijd een heel klein stukje van ons daar is achtergebleven...

Hier zie je het bordje van ver af, en let ook eens op de boot die ernaast ligt, links....

Een foto van mij uit circa 2003 naast ons eigen bootje, de Avontuur, met ernaast dezelfde boot die daar nu nog steeds ligt!1 opmerking:

  1. Ja, wat opmerkelijk dat jullie bordje er nog gewoon stond.

    BeantwoordenVerwijderen