maandag 2 juli 2012

De Camping

Heel in de verte zie je nog net de sluis
Pal naast het dorp ga je een pad in naar de camping annex jachthaven (daarover een ander blogje). Vroeger was hier een luxe restaurant gevestigd, de Zijlsterhoeve. Na een faillissement rond 2004/2005 is het restaurant verdwenen, nu staat er een woonhuis, een kantoor van de eigenaar van dit gebied (Pon), en een gedeelte met erg ruime, schone douches, toiletten en een ruimte om af te wassen.

De camping met jachthaven heel in de verte, gezien vanaf de brug bij het Waarhuis (= sluiswachtershuis)

De camping gezien vanaf de Groene Laan

De Groene Laan
Dit is nu een gigantisch lang smal asfaltpad, ik denk dat dit vroeger een pad was waarlangs de schepen over het Aduarderdiep werden voortgetrokken, door een paard of door mensen, een jaagpad dus. Hier wandelden we elke avond.

Aan één kant open veld met een schitterend ver uitzicht, aan de andere kant struikgewas, met hier en daar een flinke opening waardoor je het diep ziet, en soms een bootje dat er doorheen vaart. Lang geleden zijn Char en ik dit hele pad eens langs gegaan op van die kleine metalen stepjes... (weet je dat nog wel?). We hebben hier heel wat voetstappen liggen, vroeger, en nu dus weer :-)


Camping. Er staan 3 trekkershutjes waar vaak wandelaars of fietsers overnachten, want Aduarderzijl ligt gunstig voor zowel het Pieterpad (wandelen) als voor o.a. de Reitdieproute (fietsen). Het is hier heel rustig, want gelukkig is dit hoekje nog niet ontdekt door de toeristen. Ook toen we hier nog met de boot lagen heb ik de camping nooit vol gezien, zelfs niet in het hoogseizoen.

Weer vanaf de Groene Laan gezien

Als je hier kampeert mag je gratis gebruik maken van de kano's en waterfietsen. Jammer dat het water daar nog net even te koud voor was. Vroeger zwommen Char en ik hier ook vaak, maar dan moet het wel eerst een aantal weken flink warm zijn geweest. Op de camping staat ook een grote trampoline, en er lopen geitjes en kippen.

1 opmerking:

  1. De Zijlsterhoeve begon ooit als een soort personeelsclubhuis van een grotot coöperatief Gronings bouwbedrijf. De toenmaige beheerder woont tegenwoordig in de Oosterpoort. Mijn broertje en ik gingen er vaak tafeltennissen.

    BeantwoordenVerwijderen