dinsdag 3 juli 2012

Rollator Racen


Vanmiddag ging ik met Logan weer eens bij tante Siet langs. Terwijl wij zaten te praten, waren de beide jongens leuk samen aan het spelen:


Eerst vond Logan uit dat je een rondje door de flat kunt rennen: van de woonkamer door de open keuken om de hoek, dan door de lange gang de woonkamer weer in. Dat was leuk! Na diverse rondjes rennen was hij moe, en dus moest ie even uitrusten... op de rollator natuurlijk, waar anders!

Drinkbeker met extra speciale ranja stevig in z'n handjes geklemd :-)
Oom Henk bedacht toen dat hij hem zo wel kon gaan duwen, en ja, die heeft zijn lichaamsbeweging vandaag wel gehad, lol. En nu naar Ballorig racen! riep de passagier :-D

Hij is echt vriendjes met ome Henk, die naast erg goed rollatorchauffeur spelen, ook nog een heel erg lekkere Karvan Cevitam kan maken: veel lekkerder dan zijn mama dat doet. Dat van mama is heel lichtroze, dezelfde smaak door oom Henk klaargemaakt is donkerrood... Logan dronk er 2 volle bekers van op :-)

En daar gaan ze weer...
Op het balkon zat Logan een poosje lief met de wasknijper-emmer te spelen, tot oma erachter kwam wat voor spelletje dat was: hij demonteerde ze één voor één. Ronddraaien tot beide helften van mekaar waren, en dan het scharnier eruit peuteren. Volgens zijn mama heeft hij dat spelletje al vaker gedaan als ie ergens op bezoek is, hahaha.

Volgens tante Siet maakten wij het kereltje in de war: ik zei steeds oom Henk, terwijl oom Henk zichzelf steeds opa noemde: kom maar bij opa, zal opa drinken voor je maken? enz. Maar Logan raakt niet zo snel in de war hoor, want op de terugweg in de auto zei hij: Tante Siet is óók een oma! En hij heeft zich prima vermaakt want hij wil er best nog eens naartoe ;-)

Ergens heen met mijn auto begint best wel snel: Ik zeg "zoek oma's auto maar" en hij rent naar de parkeerplaatsen, en recht op mijn auto af (hij weet ook al dat ik een automaatauto heb en alle andere mensen hebben een schakelauto). Onderweg wijst hij dan oma Joke's auto aan, en eventueel andere auto's van mensen die hij kent, zoals die van tante Nynke, of die van papa natuurlijk!

Dan gaat het wat langzamer, want helaas bedacht ik ooit eens dat hij het vast wel leuk vindt om de deuren van het slot te halen: geef sleutel oma! Dat duurt even, met wat hulp van mij, uiteindelijk, wanneer dat mag na een poosje onvruchtbaar "zelf doen". Dan klimt hij zelf in de "berenstoel", een prima aankoop van Marktplaats. En hoe warm het ook is in de auto: oma raam dicht, wind weg! Hij heeft een hekel aan wind, zelfs op de fiets zegt hij tegen zijn mama: wind weg doen! Wat helaas niet altijd kan, bijvoorbeeld als het zo warm is als vandaag en je dan in een bloedhete auto stapt...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten