dinsdag 16 juli 2013

My Little Farmies

Level 5
Sinds bijna een maand heb ik er weer eens een nieuwe verslaving bij: My Little Farmies! Ik speel van dezelfde uitgever (Upjers) al jarenlang My Free Farm, op 3 servers maar liefst, maar My Little Farmies (nog in de b├Ęta fase) is weer heel anders, veel uitgebreider, en dus nog veel leukerder! :-D

Level 12
Net als My Free Farm is My Little Farmies ook een boerderijspel, maar dan veel meer een bouwspelletje: Je kunt allerlei dierenverblijven bouwen, en ook met die dieren gaan fokken - konijnen en kippen, ganzen en schapen, varkens en koeien. Heel bijzonder is dat de hanen hier ook eieren leggen, en de stieren geven ook melk, lol. Gelukkig ben je voor het fokken nog steeds wel een mannetje en een vrouwtje nodig ;-)

Ik verbouw Aardappels en Kool, waarvan in de keuken Zuurkool en Aardappelstoofpot wordt gemaakt, waar de rondwandelende klanten dan weer naar vragen, als het goed is...

Level 24
Je kunt alles verplaatsen wanneer je maar wilt, dus steeds opnieuw je dorpje inrichten, en dat maakt het echt leuk! Grond bijkopen kan ook, hoewel de grondprijs na elke aankoop verdubbelt. Elke dag help je je vrienden (dat levert sterren en gratis spullen op!), en terwijl je dat doet kijk je bij hen rond, zodat je dan ook steeds weer nieuwe leuke ideetjes krijgt, om je dorp nog mooier te maken ;-)

Bijna level 27
Er zijn ook veel statistieken: hoeveel prestaties je behaald hebt, hoe hoog je in de totale ranglijst staat (ik sta nu op 111) en hoe hoog je onder je vrienden staat (ik nr 6). Prijzen krijg je voor het behalen van doelen, zoals een bepaald aantal van een gewas kweken, oogsten of verwerken. Een bepaald aantal dieren fokken en op welk level, dieren verzorgen, spullen verkopen in je Marktkramen. Planten water geven, gebouwen bouwen en je grondgebied uitbreiden.

Hooghoudtstraat
Hierboven waar ik me momenteel op richt: mijn drankstraatje, hihi. Ik begon met een Sap-pers om de pruimen, druiven en appels die ik verbouw te verwerken. Daarnaast staat mijn Wijnkelder, die van de sappen wijn maakt en sinds vannacht bezit ik ook een Distilleerderij, die van de wijnen nog sterkere drankjes kan maken :-)

Decoraties en Kipjes
Hoe meer Decoraties hoe meer Klanten je krijgt, want naar een mooi dorp komen ze natuurlijk sneller dan naar een saai dorpje! En hoe hoger je level hoe meer leuke decoraties je kunt aanschaffen voor je Daalders. Die daalders verdien je door te spelen, door gewassen, dieren (konijnen en varkens) te verkopen, en door de verkoop van opbrengsten uit de fabriekjes en van de eieren, melk en schapenwol. Ik fok vooral kippen, die je dan ook zelf een naam geven kunt. De hele naaste familie is inmiddels al als kip/haan vertegenwoordigd :-D

Dieren en Weverij, met op de voorgrond het Bediendenverblijf en het Koetshuis
Mijn volgende doel is de kledingproductie uitbreiden. Ik bezit al een Weverij (hierboven in het midden) waar de Schapenwol verwerkt wordt tot stoffen. Nu spaar ik voor de Kleermakerij. En zo kun je je ook toeleggen op het kweken van bomen, en die dan verwerken in de Zagerij (planken) om ze daarna door de Timmerman tot bankjes, vaten enz te laten verwerken. 

Ook heb ik een Molen die Meel maakt van Rogge en Tarwe, waarna dat in mijn Bakkerij verwerkt wordt tot Roggebrood en Cake. Hoe meer bewerkt hoe hoger de opbrengst natuurlijk!

Ik zou hier de link kunnen zetten voor als jij dit ook eens wilt spelen, maar als je je aanmeldt via mij dan levert dat voor ons beiden ook nog iets extra's op ;-) Het spel is helemaal gratis. Voor sommige dingen heb je Goud nodig, dat je uiteraard met echte euro's kunt kopen, maar dat Goud kun je ook in game verdienen, en dat is natuurlijk nog veel leuker!

2 opmerkingen:

  1. Lijkt op Farm up, mijn meest recente verslaving :-). Doe ik ook zonder bijkopen, maar is natuurlijk heel gevaarlijk voor kinderen.Ik stap nog even niet over qua verslaving http://ow.ly/n1HZw

    BeantwoordenVerwijderen
  2. haha jij ook al? Jammer dat we allebei in een ander spel zitten, anders konden we in game vriendjes worden :-D

    BeantwoordenVerwijderen