donderdag 10 mei 2018

Familiedag Bargerveen


Traditiegetrouw was er ook dit jaar op Hemelvaartsdag weer een Familiedag bij de boerderij van Staatsbosbeheer in Zwartemeer, aan de rand van het Bargerveen. 
Dit jaar was het extra feestelijk omdat het Bargerveen officieel 50 jaar bestaat als natuurgebied. 
Meer hierover lees je HIER en HIER

Leuk die kijkgaten in de omheining!

Ondanks de weersvoorspelling was het gezellig druk. Vanochtend hadden ze een flinke bui gehad, maar daarna bleef het droog, en kwam af en toe de zon er ook door. Mijn favoriete temperatuur, het hoeft van mij eigenlijk niet veel warmer dan dit :-)

Schaapjes die uit staan te kijken of er al een wolf aankomt... Het Bargerveen ligt zowel in Duitsland als in Nederland, een grens is er niet. Hoewel je vandaag wel mee kon doen met een Smokkelaarsspel met een heuse grenswachter in uniform en met handboeien!

Wat kun je er zoal doen? Er is een kabouterpad, een blotevoetenpad, je kunt uilenballen uitpluizen, er staan opgezette dieren zodat je eens zelf kunt zien hoe groot een hermelijn, bunzing, visotter, das, enz is.

Van de honger omkomen hoefde je vandaag ook niet op het veen: pannenkoeken 1 euro, broodje hamburger of braadworst, 1,50, koffie 1 euro, en:
Wie jarig is, trakteert: hier werden verse warme stroopwafels uitgedeeld, bij een Duitse kraam gratis Kartoffelpuffs mit Apfelmoes (of zoiets: een soort van aardappelkoekjes).


Het is een erg groot terrein, en overal is wel iets te doen. Zo heb ik een bouwpakket van een nestkastje meegenomen. Ik had geen zin om aan te schuiven tussen al die timmerende mannen, maar ik ga het thuis zelf toch maar eens proberen. Het hout is gezaagd, de spijkers zitten er bij evenals een handleiding. Een hamer heb ik zelf wel. Wat kan er dan nog mis gaan??? (vast van alles wel, haha!)

De hoek van scouting, waar je broodjes kon bakken boven een vuurtje, knutselen met gips en blaadjes, zelf een bellenblaas maken, en waar je informatie kon krijgen over scouting in het algemeen. Nu alleen nog een 60+ groep oprichten! (ik heb het al doorgegeven, hihi)

Deze keer had
Scouting St. Pancratius / Maria Immaculata Erica
geen stormbaan, maar een heus klokkenspel :-D De klokkenluider helemaal links op de foto hierboven is dochterlief ;-)
 
Ook al traditie: een kraam met honing van diverse imkers uit de omgeving. Deze keer heb ik een pot lindebloesemhoning gescoord :-) Straks de folders maar eens doorlezen, ze dwongen je gewoon om die mee te nemen, dus wie weet wat voor interessants daar in staat, hehe...


Hoewel ik iemand een beetje hoorde mopperen dat het elk jaar precies hetzelfde is (nou niet waar: de imkers stonden op een andere plek, en vorig jaar waren er geen gratis stroopwafels), toch is dat ook wel leuk. Je weet precies wat je verwachten kunt: dat het er net zo gezellig en gemoedelijk en leuk is als de vorige keren!

Oh ja, had ik al gezegd dat het gratis toegang is? 
Meteen noteren dus in je agenda: 
Hemelvaartsdag 2019 is het vast wel weer hetzelfde, van 10 tot 4 ;-)

4 opmerkingen:

  1. Natuurlijk heb je een hamer thuis liggen, hoe kun je anders hamersoep maken? :-) Leuk uitstapje zo te zien, en sommige mensen hebben altijd wat te zeuren, jij hebt het naar je zin gehad ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mies ik heb net een knop toegevoegd voor volgen per email ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja was een geslaagde dag! Nu gesloopt met de beentjes omhoog 😊

    BeantwoordenVerwijderen