dinsdag 4 december 2018

Ziekjes

Omdat mijn long nog steeds flink lucht lekt, moest ik maandagochtend weer voor een ct scan. Eens kijken naar de long en de drain. Ik werd erheen gereden in een rolstoel door een gastdame, die me in de wachtruimte neerzette.

Even later kwam er iemand me ophalen, reed me naast de scanner en toen werd ik enorm draaierig en misselijk. Ik kon het net op tijd aangeven, gelukkig maar want er kwam een flinke vloedgolf uit!

Nadat de scan alsnog gelukt was belden ze voor een verpleegster om mij terug te brengen. En goed en wel terug op zaal hetzelfde: weer een flinke golf. En als het eruit was voelde ik me ook meteen  beter, alleen wel moe en slap. De 3e en laatste keer was toen Char op bezoek was, rond half 2. Toen was ik zo moe dat ik in bed gegaan ben en een poos geslapen. Normaal lig ik hier alleen s nachts in bed.

Tussendoor was het lab langs geweest voor bloedafname. Wat natuurlijk vrijwel niet
Lukte omdat al mn aders aan rust toe zijn. Uiteindelijk heeft ze in een vinger geprikt en werd ik gemolken, druppel voor druppel werd uit die vinger geperst tot ze hoopte genoeg te hebben.

Char had het druk met mijn telefoon, omdat ik immers na 10 dagen weer naar huis zou gaan werd er veel gebeld... het gaafste telefoontje was van Luc S. die me nu ongeveer precies 5 jaar geleden aannam bij Imtech! 😀 hij had via oud collega's gehoord dat ik hier lig.

=========================================

En toen kwamen er uitslagen binnen. Mijn bloed liet zien dat de ontsteking afneemt!
En de zaalarts kwam mijn drain een paar cm uit mn buik trekken. Volgens de ct scan zou hij daarmee op de plek komen die nu nog zoveel lekt.

Rond 4 uur kwam fysio weer langs. Die laten zich nieteens afschrikken door misselijkheid... terwijl zij mn bloeddruk, zuurstof enz in de gaten hielden heb ik met de rollator een flinke ronde gelopen, en dat ging een stuk beter ook. Langere afstand met minder benauwdheid, yay!

De avondvisite bracht zoals elke dag die gekke zoon van me. Die natuurlijk ook constant op de hoogte is van hoe het met mij gaat, en die daarom een broodje kroket voor me mee had! Aparte traktatie voor iemand die zo misselijk is geweest, maar gek genoeg smaakte het me prima en zit het er nu om 2 uur snachts nog steeds in, lol!

3 opmerkingen:

Christina zei

Dat was dus precies wat je nodig hebt, die kroket. Wel fantastisch dat je zoon elke dag komt. Ik vraag me eigenlijk af of je van de IC af bent? Want het klinkt allemaal alsof het nog best penibel is. Het ziekenhuis is niet fijn, maar zoals je je nu voelt toch echt de enige plek om te zijn. Sterkte.

Aragog zei

Ik ben van de ic af hoor, maar kan me niet herinneren sinds wanneer... vorige week maandag of dinsdag denk ik ?

AnneRie zei

Hopelijk na drie vloedgolven niet meer misselijk geweest. De kroket zit er nog in dus dat is een goede indicatie.
Maar al met al toch iets wat je liever niet mee zou maken.
Was de uitslag van de scan ook de bewuste scan die gisteren gemaakt is, of moet je die uitslag ook nog krijgen?
Wat goed dat het lopen beter ging, nee de fysio trekt zich niets aan van ziek, zwak en misselijk. Ze proberen je letterlijk snel weer op de been te krijgen.
Heel veel sterkte en groetjes....