vrijdag 11 januari 2019

Bestraling op komst

Vanochtend ben ik weer bij de longarts geweest.
Bloed was prima, het infuus is dus echt niet meer nodig :-)
Ook de longfoto was goed.
Hij wilde ook de littekens van de operatie zien, en ook dat ziet er allemaal netjes uit. Het gaatje van de drain in mijn zij is nu echt bijna dicht, daar zit nog wel een gaasje op maar dat duurt denk ik nog hoogstens een week en dan is dat ook helemaal achter de rug.

Tijd dus voor de volgende stappen:

Zo snel mogelijk, misschien maandag al, moet ik weer een longfunctietest doen.

Daarna naar radiologie voor intake bestralingen. Hoe lang en hoe intensief hangt mede af van de uitkomst van de longfunctietest.

Daarna (dus zeer binnenkort, komende week al?) krijg ik bestralingen, 5x per week (alle werkdagen) gedurende 4 tot 6 week.

Over 6 weken weer bloedprikken en thoraxfoto laten maken, en daarmee dan naar de verpleegkundig specialist oncologie (Minke). Dat is zeg maar de rechterhand van de longarts.

Ook moet ik contact opnemen met de huisarts voor andere medicatie voor de hoge bloeddruk die nu fors hoger is dan voor de operatie. Ik heb daar al een pilletje voor maar ik moet nu dus iets sterkers.  De pijnmedicatie (oxycodon, oxynorm, diclofenac en paracetamol) blijft zoals het nu is tot ik zelf aangeef dat ik helemaal zonder de oxynorm kan, waar ik indien nodig max 6 per etmaal van mag nemen, en dan wordt het opnieuw bekeken.

Maandagmiddag heb ik al een afspraak bij OIM voor het aanmeten van steunkousen. Sinds de 2e keer op IC heb ik oedeem in mijn benen. Daarvoor worden die elke ochtend ingezwachteld, maar nu ze al aardig geslonken zijn kunnen er steunkousen worden aangemeten, dan kan ik in ieder geval weer al m'n schoenen aan, want nu met die dikke zwachtels er omheen past alleen nog 1 paar enkellaarsjes.

Ik ga het dus weer druk krijgen met afspraken. Daar tussendoor ben ik natuurlijk gewoon thuis voor gezellig bezoek, of als ik een dag geen afspraken heb, voor leuke uitstapjes! (wink wink)

Geen opmerkingen: