donderdag 10 januari 2019

Middagje winkelen

Na de dagelijkse verzorging en lekker douchen met Buurtzorg kwam Char me ophalen voor lekker een middagje de deur uit. Deze keer was dat winkelen in "het dorp". Ik had nieuwe batterijtjes nodig voor m'n Vivofit, en dat was het eigenlijk ook wel. Nadat we die hadden gekocht zijn we gezellig gaan winkelen, ik natuurlijk op de loopfiets.

Toen we uitgewinkeld waren zijn we bij Chez Nous gaan zitten, allereerst voor een heerlijke kop koffie en toen ook maar iets te eten. We zaten daar heel gezellig te kletsen, voor het raam zodat we ook een mooi uitzicht hadden op het winkelend publiek.

Char had al lunch gehad voor ze mij ophaalde, maar ik had nog maar amper iets gegeten, dus ik nam een heerlijke uitsmijter:


Charlotte had trek in een portie bitterballen. Tot onze grote verbazing werden die gebracht met een glaasje vol met stuk voor stuk in plastic verpakte prikkers! Alles was behoorlijk milieuvriendelijk, van de houten voorwerpen tot de Max Havelaar suiker voor in de koffie. En dan krijg je dus bij 8 bitterballen een glas met tientallen stuk voor stuk in plastic verpakte houten prikkers...

Dat was wegens de hygiëne, volgens de serveerster. Maar net als een vork en een mes kun je prikkers ook wel krijgen van metaal of plastic, die je dan vervolgens heel hygiënisch en milieuvriendelijk in de vaatwasser kunt doen voor hergebruik, nadat je bij 8 bitterballen er 8 van hebt geserveerd... :o


Ik was achteraf wel extra blij met de uitsmijter. We zijn lekker de hele middag op stap geweest, en dat kon ik goed volhouden. Maar net als steeds als ik uit ben geweest: zodra ik thuis even op bed ging zitten uitrusten, viel ik in slaap. Toen ik uren later wakker werd had ik geen trek meer in avondeten, maar dat was dan dus maar die uitsmijter van rond een uur of 4 's middags :-)

Geen opmerkingen: