vrijdag 1 februari 2019

Ziektekosten zelf te betalen



Deze "verrassing" haalde ik zojuist uit de brievenbus 😢

Eind december en begin januari heb ik al diverse eigen bijdragen moeten betalen bij ophalen bij de apotheek van het ziekenhuis, totaal tot nu toe € 65,64. Dat ging over naalden en alcohol. Deze nieuwe 4 kan ik zo niet thuisbrengen, ik vermoed verbandmateriaal of iets dergelijks. In ieder geval geen van de medicijnen die ik inneem.

Thuis word ik door Buurtzorg verzorgd zoals dat ook in het ziekenhuis gebeurde, en dan vooral de picc lijn in mijn arm. Toen ik opgenomen was hoefde ik dit kennelijk niet zelf betalen, maar nu ik weer thuis ben, maar nog steeds voor dezelfde aandoening en de verzorging er van, nu ineens wel?

Ik zal morgen de verpleegster van Buurtzorg eens vragen, die weet vast wel wat dit is. Maar dan nog... er wordt heus niets voor mij besteld dat niet nodig is. In dit geval 2 rekeningen op aanvraag van de longarts en 2 op aanvraag van de huisarts. En dit komt dan natuurlijk bovenop het verplichte eigen risico van € 385,= per jaar, dat ik nu vast al wel kwijt ben 😩

Het jaar is nog lang niet om, en ook ben ik nog lang niet beter 😨
Een eenvoudig rekensommetje leert dat ik op deze manier zo'n 200 euro per maand (!!!) zelf moet betalen, naast dus de premie en het verplichte eigen risico.

Geen idee als de ziektekostenverzekering dit niet vergoed, of je dan ook nog ergens anders aan kunt kloppen voor een vergoeding? Iemand die daar iets over kan zeggen?

Het enige wat ik nu weet is dat een arts me laatst aanraadde om alle extra kosten goed bij te houden, ook bv het aantal keren dat ik naar het ziekenhuis moet, ivm reiskosten, en de eventuele parkeerkosten daar, voor een belastingaangifte.


1 opmerking:

Aragog zei

Inmiddels is het ziekenhuis hier druk mee bezig. Ik moest de rekeningen voorlopig maar opzij leggen en er even niet meer aan denken... Wordt vast vervolgd :o