donderdag 21 maart 2019

Vlinderhuisjes

Vanmiddag kwam andere oma hier, om samen de Vlinderhuisjes te gaan maken die we laatst bij de Action hadden gekocht. Een bouwpakketje van gelaserde houten onderdelen. Je moest het eerst in elkaar zetten, en het dan verven en versieren. Een leuk werkje waar we de hele middag zoet mee waren! 😊

Ik maakte mijn huisje roze met een donkerrood dak
Ontdek hoeveel kleurig leven een vlinderhuisje bij jou in de wijk kan brengen!
Vlinders kunnen in dit huisje overnachten, schuilen bij nat en koud zomerweer of
overwinteren. De vlinders zullen hier dankbaar gebruik van maken!


Andere oma maakte een blauw huisje, ik vind dat van haar wel iets van een strandhuisje hebben!

Hang het kastje op een beschutte plek, uit de wind waar het niet kan inregenen. De hoogte maakt niet uit. Op ooghoogte kan je wel zelf kijken of de kast gebruikt wordt.
Vul het kastje met wat dorre blaadjes en takjes, dan wordt het een waar hotel voor vlinders. 


 
Plaats - om het de vlinders straks helemaal naar hun zin te maken - wat dunne takjes of schors in het huisje. Hier kunnen de vlinders aan hangen wanneer zij in het huisje schuilen of slapen.  
  • Veilige schuilplek

    Als het in september en oktober weer kouder wordt, vertrekken sommige vlinders uit Nederland. Anderen gaan in winterrust en kruipen weg in een beschut hoekje, zoals in een schuur of in een holle boom om de winter te overleven. Of in een vlinderhuisje. Door een vlinderhuisje te maken, kunnen vlinders dus droog en zonder wind overwinteren. Hang je vlinderhuisje dan wel op een beschutte plek op. Dus op een plek uit de wind, waar het niet kan inregenen. Met de overheersende windrichting in Nederland betekent dat meestal met de ingang naar het oosten.

    En volgens andere oma moet de ingang in elk geval ook niet naar het zuiden gericht zijn, omdat ze het binnen dan te warm krijgen 😓


     Nu alleen nog een beschut plekje zoeken om hem op te hangen, en vullen met wat takjes 😀

Geen opmerkingen: