maandag 28 oktober 2019

Apotheek past zelf recept aan

14 november krijg ik een onderzoek voor hoge bloeddruk, en waarom tot nu toe geen enkele bloeddrukverlager werkt bij mij... al zo'n 5 jaar, of nog langer.

Gisteren waren m'n huidige bloeddrukpilletjes op. Vanochtend belde ik de praktijk: Als ik nu nieuwe bestel dan kan ik over ruim 14 dagen een heleboel weggooien, want ik verwacht dat ik dan weer iets anders krijg voorgeschreven.

Assistente: ik stuur een recept naar de apotheek voor 20 stuks. Gebruiken tot na dat onderzoek, en dan weten we meer en zien we weer verder. Prima.

Ik vanmiddag naar de apotheek: Ja hoor, het ligt al klaar: een grote doos, hhmm....
Hoeveel zijn dat? Voor 3 maanden mevrouw. Maar ik zou er slechts 20 krijgen.

De medewerkster naast haar: Ja, dat heb ik klaar gelegd, mevrouw krijgt haar medicatie altijd mee voor 3 maanden dus ik vond het raar dat ze nu maar 20 stuks kreeg voorgeschreven.

En het dan dus op eigen houtje maar veranderen ondanks dat het recept van mijn huisarts zegt dat ik 20 stuks mee moest krijgen. Best eng, dat ik er dus niet op kan vertrouwen dat de apotheek me meegeeft wat mijn eigen huisarts me voorschrijft... zonder bv even naar de praktijk (die een verdieping boven ze in hetzelfde gebouw zit) te bellen of dit wel klopt?

Mag dat???

2 opmerkingen:

Christina zei

Het is typische eigengereidheid die je wel vaker ziet. Ik heb een recept voor 92 pillen per 3 maanden. De apotheek in Assen maakte daar 84 van, omdat het dan 3 pakjes waren. Mocht niet anders zeiden ze, ook geen contact met de arts. Hier haalde ik het: we hebben gebeld omdat veel artsen 84 pillen voorschrijven, want dat is 3 pakjes. Maar u mag niet overslaan, dus u krijgt er 92. Zo kan het dus ook...

Aragog zei

Dit ging dan nog om een vrij onschuldig middel (denk ik). Maar wat als je depressief bent en dan veel meer meekrijgt dan de huisarts voorschrijft (lees: verstandig vindt)? Mijn zusje is vorig jaar overleden door het innemen van een grote hoeveelheid medicijnen. Het lijkt mij toch dat als ze iets willen wijzigen aan een recept, ze daarover altijd contact moeten opnemen met de huisarts!