maandag 23 november 2020

Game of Thrones vs Vikings

Gisteravond heb ik de laatste aflevering gezien van Game of Thrones, ik heb de afgelopen weken de hele serie van begin tot einde gekeken. Ik heb veel gelezen over het einde, dat erg veel mensen het er helemaal niet mee eens waren hoe het afliep, dus ik was erg benieuwd... Ik vond het einde zelf mooi, prima, en ook logisch, maar kennelijk ben ik dan zo ongeveer de enige?

Mijn favoriete personage in deze serie was absoluut Tyrion Lannister:

Hiervoor heb ik alle seizoenen/afleveringen van Vikings achter elkaar gekeken. Die serie sprak me veel meer aan. Hoewel ik GoT met plezier gekeken heb, leefde ik met Vikings toch meer mee, dat was meer een verslaving, GoT was gewoon leuk om te kijken tijdens het breien. Misschien ook wel omdat er in Vikings een vleugje geschiedenis zit, terwijl GoT geheel fantasy is? Maar vooral ook denk ik omdat de karakters in Vikings veel meer uitgediept zijn, in GoT gaat het vooral om de gebeurtenissen, maar leer je de hoofdpersonen veel minder goed kennen...

Het wachten is nu op de aller-allerlaatste afleveringen van Vikings, die nog niet uit zijn.

 En nu maar op zoek naar een volgende serie om te gaan kijken, zolang ik nog steeds in lockdown zit...

Ik heb wel een lijstje met films die ik nog zien wil, maar als iemand een tip heeft voor een serie die te vergelijken is met bv Vikings dan heel graag! Ik heb zowel HBO als Netflix.

3 opmerkingen:

Christina zei

The Last Kingdom gezien? Veel meer in de lijn van Vikings. Bij GoT ben ik afgehaakt.

Aragog zei

Ja, Last Kingdom heb ik gekeken op tv, ook heel gaaf idd! Het heeft een beetje overlap met Vikings, maar er zitten ook verschillen in, wel dezelfde periode enz. En een leuke hoofdrolspeler :-)

Bij GoT had ik het ergens in seizoen 5 of 6 ook wel gezien, toch even doorgezet wegens gebrek aan beter, en toen pakte het me wel weer.

Mies zei

Na enthousiaste verhalen ben ik GoT gaan kijken, echte bingewatch-serie, Vikings vind ik te ruig (hoewel GoT ook niet voor watjes is) Maar ik vond de laatste aflevering wel een anticlimax. Peter Dinklage als Tyrion was ook mijn favoriet, was altijd bang dat hij het loodje zou leggen.. Heerlijk die zwarte humor :-)